Sobere maaltijd Enschede 7 april 2009

SAMEN AAN TAFEL VOOR EEN SOBERE MAALTIJD
DINSDAG 7 APRIL
PAROCHIECENTRUM JACOBUSKERK WALSTRAAT 38
VAN- 18.00-19.00 UUR


Waarom houden we een sobere maaltijd?

"De aarde biedt genoeg voor ieders behoefte

niet voor ieders hebzucht" (Gandhi)

Elke dag sterven er minstens 100.000 mensen van de honger. In Nederland wordt er jaarlijks zo'n 63 miljoen kilo brood weggegooid.

Nu is het simpel om te zeggen: als wij hier in Nederland al dat brood niet hadden weggegooid dan zouden er minder mensen van honger zijn omgekomen. Het zegt echter wel iets over de maatschappij waarin wij leven. Het is voor ons zo vanzelfsprekend om drie maal per dag een maaltijd te gebruiken. We staan er nauwelijks bij stil dat miljoenen zich amper één maaltijd per dag kunnen veroorloven. Het is voor ons zo gewoon om zo gevarieerd mogelijk te eten, terwijl er voor miljoenen mensen niets valt te variëren.

Dat zoveel mensen honger lijden getuigt veeleer van grote onrechtvaardigheid. Kant en klare oplossingen voor bovengenoemde problemen hebben wij ook niet. Dit is echter nog reden om dan maar niets te doen. Daarom een organiseren we een eenvoudige maaltijd. En willen we samen ons bezinnen op onze verantwoordelijkheid voor de ander. De wereld verandert pas als we zelf meewerken om haar te veranderen.

Tijdens de maaltijd wordt er een verhaal verteld, is klinkt muziek, er is een stand van de Wereldwinkel en er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Vastenaktieproject 2009:

sanitaire voorzieningen voor een tehuis van gehandicapte kinderen in Dharmapuri in Zuid-India

De maaltijd is op dinsdag 7 april van 18.00 - 19.00 uur, in het parochiehuis van de Jacobuskerk aan de Walstraat 38, en heeft een oecumenisch karakter en ze is georganiseerd door vrijwilligers van meerdere kerken in Enschede. Vergeet niet zelf bord en bestek mee te nemen, en belt u even voor 6 april, als u komt. Iedereen is welkom! Sini van Wijngaarden tel.4323448, Els Kortman (tel.4325531) Annet Feil tel.4359921, Joop van der Stelt tel.4322398



Geen opmerkingen:

Een reactie posten