informatieavond op 2 februari, 19u30

In 2009 heeft de Vastenaktie gekozen voor het thema ‘Ontmoet de ander’. Dit jaar hebben we een lokaal project! De Mariaparochie in Enschede zet zich al vele jaren in voor de Stichting Anais. Deze stichting doet haar werk in Zuid India in de provincie Tamil Nadu. Dit jaar is de focus op de sanitaire voorzieningen van het gehandicaptentehuis 'Mercy Home' in Dharmapuri. Mercy Home herbergt ongeveer 100 kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Sommigen zijn verstandelijk gehandicapt, anderen hebben een lichamelijk gebrek, bijvoorbeeld door ziekten als lepra of polio. Door het aanleggen van waterleiding en riolering wordt de kans kleiner dat kinderen elkaar ziek maken. Om nog meer steun te kunnen geven is besloten het project bij de Vastenaktie aan te melden en erkend te krijgen. En dat is gelukt!

Een uitnodiging voor een beraads- en bezinningsavond: op maandag 2 februari 2009 om 19.30 uur, in het parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2, Enschede: om informatie uit te wisselen, om ideeën op te doen, om ‘materiaal’ af te spreken, om concrete afspraken te maken voor de komende tijd.

Binnen het parochieverband Enschede is gekozen voor een projekt van de Stichting Anaïs: “Nieuwe sanitaire voorzieningen voor gehandicapte kinderen in Zuid India”. De inhoudelijke verdieping van de informatie rond dit projekt willen we aan de orde stellen op deze 2 februari 2009. Daartoe wil ook de voorzitster van de Stichting Anaïs, Jos Weegerink, aanwezig zijn.

We willen in de komende Veertigdagentijd ook graag wat meer aandacht geven aan: “Vasten in deze tijd”: wat kan ‘vasten’, ‘onthouding’, bezinning, inkeer, enz. voor ons in de komende voorbe-reidingstijd op Pasen betekenen, hoe kunnen we onze mede-parochianen uitnodigen tot bezinning en inkeer, waartoe kunnen we hen oproepen?

Guus Prevoo, missionair veldwerker van Vastenaktie-Cordaid, is bereid deze avond mede te verzorgen en ons van allerlei inspirerende ideeën te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten