1e communicantjes Verrijzenisparochie doen mee

1e communie doen betekent ook verhalen en centen delen met kinderen die wellicht een moeilijker start gemaakt hebben in hun leven, zoals de kinderen van Mercy Home in Dharmapuri.

De 1e communicantjes van de Verrijzenisparochie in Enschede-Zuid in 2009 gaan sparen voor het Enschedese Vastenaktie project ten bate van de verbetering van de sanitaire voorzieningen voor Mercy Home. Deze kinderen van de Godfried Bomansschool, de Windroos, de V.D. Heijdenschool, de Regenboog en van niet-katholieke scholen in Enschede-Zuid krijgen tijdens de Presentatieviering op 8 maart spaarpotjes van de Vastenaktie uitgedeeld.

Het is niet de bedoeling dat kinderen een wedstrijd gaan houden wie het meeste geld inzamelt in zijn spaarpotje. Het gaat juist om het verzamelen van aandacht voor leeftijdgenootjes die een heel ander leven hebben, moeilijker in een aantal opzichten, maar die ook plezier met elkaar maken en grapjes uithalen.

Een vorm om geld in te zamelen zou kunnen zijn om elke zaterdag alle muntstukjes van 20 eurocent en kleiner uit portemonnees van volwassenen te verzamelen.

Ook gaan de kinderen in de geknutselde chipsbusjes onder hun gasten collecteren tijdens hun 1e communie feestjes. Het geld van de collecte wordt in een envelop met naam op maandag na de 1e communie ingeleverd op school. Of op het secretariaat van de Verrijzenisparochie (werkdagen 9-11 uur), t.a.v. van 1e communiewerkgroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten