Dovenschool Malawi

Het aandachtsdoel van deze 40 dagentijd in Enschede, is een dovenschool in Malawi. In vieringen en in tijdens maaltijden, zou er aandacht voor dit doel gevraagd worden. Collectezakjes zijn verspreid via de Pelgrim. Maar de kerk zit dicht. Ondertussen is contant geld in de corona-tijd riskante materie geworden. Toch hopen wij dat je een gift wilt doen aan via Vastenactie aan de dovenschool in Malawi. Onderaan staat hoe je dat kan doen.
Tekening die we in 2009 gebruikten

Handenwassen
Deze blog, waarin we aandachtvragen voor de adventsactie en de vastenactie in Enschede, heet "handenwassen". Deze naam is ontstaan naar aanleiding van het eerste project dat we op deze blog hebben beschreven (2009): verbetering van sanitaire voorzieningen van het weeshuis Mercy Home in het zuiden van India. Het is een website naam die in het geheugen geprent kan worden met: google maar op "handenwassen enschede". Dit was 2009. In 2020 zijn onze handen ruw geworden van het vele wassen tegen corona besmetting. Zo'n goede inprenting was niet persé de bedoeling....

Werken aan je toekomst
In Nederland vinden we het vanzelfsprekend dat alle kinderen naar school gaan, studeren of een beroep leren. Een goede opleiding hebben we immers nodig om een baan te vinden en je eigen geld te verdienen. Tegenwoordig volgt wereldwijd 91 procent van alle kinderen basisonderwijs. Dat is een enorme vooruitgang, want in 2000 was dat nog maar 54 procent. 
Trotse jongeren voor hun school
Helaas krijgen jongeren in veel ontwikkelingslanden niet de kans om na de basisschool verder te leren. Daarom ondersteunt Vastenactie dit jaar projecten die jonge mensen de kans bieden op vervolgonderwijs of hulp bij het starten van een eigen bedrijfje.

Dovenschool in Malawi
In heel Malawi zijn er op dit moment drie dovenscholen voor basisonderwijs. In Malawi bestaan er nog geen vervolgopleidingen voor dove kinderen, waardoor zij niet de kans krijgen een vak te leren en daarmee in hun levensonderhoud te voorzien. Op de basisschool behalen dove kinderen vaak niet het niveau dat nodig is voor een reguliere vakschool. Green Malata is een opleidingscentrum waar jongeren een praktijkopleiding krijgen tot bijvoorbeeld bakker, elektricien, boer, kapper of IT specialist. Vorig jaar besloot Green Malata haar opleidingsmogelijkheden ook aan dove jongeren te bieden. Tien jongeren begonnen toen met een vervolgopleiding.

Wat willen we bereiken?

Wanneer dove jongeren een vak hebben geleerd, zijn zij beter in staat om zelfstandig een inkomen te verwerven en zichzelf te onderhouden. Op termijn kunnen zij op hun beurt andere dove jongeren trainen in de vaardigheden die ze hebben opgedaan.

Hoe doen we dat?
Vastenactie wil een grotere groep dove jongeren de kans bieden op een vervolgopleiding. Zes dove leerlingen die basisonderwijs op een dovenschool hebben gevolgd, kunnen dit jaar een vakopleiding volgen.

We hopen dat we mogen rekenen op jullie steun, zodat ook deze jongeren uit Malawi met een beperking kunnen werken aan hun toekomst.

Een gift voor dit doel kun je doen door de link naar de website van de Vastenactie te volgen:

https://www.vastenactie.nl/projecten/beroepsopleidingen-voor-dove-jongeren-in-malawi

Ook kun je direct overmaken naar het volgende IBAN-nummer:
NL21 INGB 0000 0058 50

t.n.v. Vastenactie, Den Haag
o.v.v. beroepsopleidingen voor dove jongeren in Malawi

Ten slotte kun je natuurlijk ook het vastenzakje  met de SEPA machtiging die je gekregen hebt samen met de Pelgrim van Maart, invullen en opsturen.

Hartelijk dank voor jullie giften.

MOV Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten